بتن ریزی پله ستون کف

بتن ریزی پله ستون کف پارکینگ


بتن ریزی

بتن یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی ساخت بشر در جهان ست و پس از آب به عنوان پرمصرف ترین ماده روی زمین در رتبه دوم قرار دارد. بتن از اختلاط مواد سیمانی، آب و سنگدانه ها و گاهی اوقات مواد افزودنی به نسبت های لازم به دست می آید و به دلیل دوام و استحکام بالا بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. فرآیند اختلاط و ریختن آن در محل مورد نظر را بتن ریزی می گویند. بتن ریزی یکی از مهمترین و پیچیده ترین مراحل پی می باشد. برای اجرای مراحل بتن سازی باید تجربه کافی داشته باشید تا بتوانید مراحل بتن ریزی را به راحتی انجام دهید. زیرا اجرای بتن ریزی استاندارد ساختمان شما را در برابر زلزله مصون می دارد. به یاد داشته باشید فرآیند بتن ریزی در صورتی می تواند موفقیت آمیز باشد که مستلزم برنامه ریزی خوب و اقدامات صحیح باشد.

بتن ریزی؟

بتن ریزی فرآیند ریختن بتن در محل پروژه اطلاق می شود یا به عبارتی به معنای ریختن بتن در محل اجرای سقف، کف، فونداسیون و … بتن ریزی می گویند. اصولا بتن ریزی درون قالب‌هایی انجام می‌شود که پس از گیرش بتن، قالب‌ها از آن جدا شده و تا زمانی از بتن نگهداری می‌شود تا به صد در صد گیرش برسد. بتن ریزی (بتن کاری) با هدف استحکان ساختمان انجام می شود و بخش هایی مانند پی، سقف ساختمان ها و ستون ها نیاز به بتن ریزی دارند. فرآیند بتن ریزی با توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی متفاوت است. به طور کلی بتن ریزی مراحلی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

مهندس میرزایی: 09120682440

بتن ریزی
بتن ریزی ساختمان سوله

انواع بتن ریزی

بتن ریزی ساختمان انواع مختلفی دارد که شامل بتن ریزی با ماله پروانه ای، ماله دستی، بتن ریزی با پمپ زمینی، پمپ هوایی و … می باشد.

1. بتن ریزی با ماله پروانه ای

امروزه به دلیل سهولت کار، بالا بردن کیفیت و کاهش قیمت بتن ریزی کف از دستگاه هایی مثل ماله پروانه ای یا ماله برقی استفاده می شود. اجرای بتن ریزی با ماله پروانه ای نسبت ماله دستی از هزینه کمتری برخوردار است و بافت بتن را قوی تر و متراکم تر می سازد.

2. بتن ریزی با پمپ زمینی

اجرای بتن ریزی با پمپ زمینی از انواع رایج در ایران است که به دلیل کاهش‌نیرو کار و افزایش سرعت در بتن ریزی، بسیار مقرون به صرفه می باشد. در این نوع روش دستگاه پمپاژ بتن در محل پروژه استقرار یافته و سپس با اتصالات لوله‌ها یا شیلنگ‌ها به دستگاه پمپاژ، بتن به محل قالب‌ها انتقال می‌یابد. این نوع از روش اجرا فضاهای کارگاهی کوچک بسیار مناسب است.

3. بتن ریزی با پمپ هوایی

بتون ریزی با پمپ هوایی در ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد، فنداسیون‌های حجیم، سطوح غیر قابل دسترس و… مورد استفاده قرارمی‌گیرد. این نوع از پمپ‌ها بر روی شاسی کامیون‌ها و تریلر‌ها نصب می‌شوند. انتقال بتن در پمپ‌های هوایی با استفاده از لوله‌های انتقالی که بر روی بازوهای تاشویی دستگاه نصب شده‌اند انجام می‌شود. این بازوهای مکانیکی توسط جک‌های هیدرولیکی باز و بسته می‌شوند.

بتن ریزی پله ستون کف
بتن ریزی پله ستون کف پارکینگ

اصول بتن ریزی

1. برای بتن ریزی لازم است از قیف های مخصوصی استفاده شود چرا که ارتفاع دستگاه بتن ریز و محل مورد نظر نباید بیش از ۱ متر باشد.

2. بتن ریزی نباید زیر تابش مستقیم نور خورشید انجام شود. بهتر است در ساعات وسط روز این کار را انجام ندهید و دما را در حدود کمتر از ۳۲ درجه سانتی گراد کنترل کنید.

نکته: طبق مقررات ملی ساختمان، حداقل و حداکثر دمای استاندارد بتن ریزی بین ۱۶ تا ۳۲ درجه سانتی گراد است.

3. برای مرطوب نگاه داشتن سطح بتن، می‌ توانید از گونی، حصیر و حتی یخ استفاده کنید. اما نکته مهم این است که استفاده بیش از اندازه یخ باعث افزایش آب ملات و سستی آن می شود.

4. هنگام بتن ریزی آن را از بارندگی شدید دور نگه دارید. بارندگی شدید و ضربه آن به سطح بتن تازه ریخته شده به آن آسیب می رساند و با شستشوی سیمان ها از استحکام ساختمان می کاهد.

5. تا جای ممکن محل ساخت مخلوط و محل بتن ریزی را نزدیک به هم انتخاب کنید زیرا در هنگام اجرای بتن ریزی ملات باید حالت خمیری داشته باشد تا به راحتی به فضای بین میلگردها نفوذ کرده و آن ها را بپوشاند.

6. استفاده از ویبراتور در بتن ریزی برای متراکم کردن بتن یک ضرورت محسوب می شود. تنها در صورتی که بتن خود متراکم باشد نمی توان از ویبراتورها استفاده کرد. مرحله ویبره بتن باید در حدود 1 دقیقه انجام شود و در همان دقیقه کل بتن در تمام قسمت ها پخش شود. در صورتی که ویبره کردن بتن بیش از حد لازم صورت گیرد، باعث بالا آمدن دانه های کوچک به سطح و دانه های بزرگ به کف می شوند.

7. به استاندارد و تازگی بتن توجه کنید. استفاده از بتن باقی مانده از پروژه های قبلی اشتباهی جبران ناپذیر است.

8. اشتباه دیگری که باید از آن پرهیز کرد، جلوگیری از قطع شدن عملیات بتن ریزی است. با توجه به اینکه هرچه زمان بیشتری بگذرد، بتن سفت‌تر می‌شود؛ اگر ملات تازه روی آن گذاشته شود بی کیفیت خواهد بود.

بتن ریزی
بتن ریزی ساختمان سوله

 اقدامات مهم قبل از شروع فرآیند بتن ریزی

  • کنترل نحوه بستن آرماتورها
  • کنترل قطر و تعداد و فاصله آرماتور ها
  • لقمه گذاری زیر و کنار آرماتور ها
  • تمیزی سطح بتن مگر، قالبها و نیز میلگردها
  • کنترل فواصل محور تا محور
  • کنترل ابعاد و فونداسیون و شناژ
  • کنترل قائم بودن انکر بولتها
  • کنترل فاصله انکر بولتها
  • کنترل تراز روی بتن

 

مراحل بتن ریزی

1. دسته بندی و بچینگ بتن

بچینگ بتن اولین مرحله از فرآیند بتن ریزی است که در آن مقدار مواد مورد نیاز برای تهیه بتن مانند سیمان، ماسه، سنگدانه ها و غیره اندازه گیری می شود. هدف از بچینگ بتن، اندازه گیری میزان مصالح مورد نیاز برای فرآیند بتن ریزی است که به دو روش دسته بندی حجمی و وزنی انجام می شود. در دسته بندی حجمی کمیت اندازه گیری مواد بتن حجم است و در دسته بندی وزنی این کمیت وزن می باشد. بچینگ وزنی بتن امروزه روش ارجح برای بچینگ مواد است و برای تمام پروژه های مهم فقط دسته بندی وزن اجرا می شود.در بچینگ حجمی، بتن با حجم مصالح اندازه گیری می شود. از این رو دقت کمتری دارد. بچینگ حجمی را می توان توسط جعبه های فولادی یا چوبی انجام داد که به آنها جعبه های اندازه گیری می گویند. محدودیت اصلی که به دلیل آن بچینگ حجمی توصیه نمی شود، اثر حجمی شن است.

2. اختلاط بتن

در این فرآیند، تمام مصالح بتن به نسبت های لازم دسته بندی شده، با هم مخلوط می شوند تا به رنگ و بافت یکنواختی برسند. برای ایجاد بتن خوب اختلاط مواد باید ابتدا در حالت خشک و بعد از آن در حالت مرطوب انجام شود. دو روش کلی اختلاط عبارتند از: اختلاط دستی و اختلاط ماشینی یا با میکسر.

3. حمل و جابجایی بتن

پس از ایجاد مخلوط، بتن باید به محل پروژه منتقل شود. بتن روی قالب ها قرار می گیرد و همیشه باید تا حد امکان در محل نهایی خود ریخته شود. بعد از آماده شدن بتن باید به محلی که باید از آن استفاده شود حمل شود. بتن باید تا حد امکان در مقصد نهایی خود ریخته شود.

نکته: قبل از قرار دادن بتن اطمینان حاصل کنید که نسبت آب به سیمان و اسلامپ مطابق با مخلوط طرح بتن حفظ می شود.

نکته: در طول حمل و نقل، مخلوط بتن باید انسجام و کارایی خود را حفظ کند.

4. آرماتوربندی و قالب بندی

قبل از قرار دادن بتن، قالب و آرماتورها را بررسی کنید تا از تمیز بودن و عاری بودن آنها از هرگونه زباله اطمینان حاصل کنید. همچنین میلگردها و خاموت ها و … باید بر اساس نقشه های طراحی تیر و ستون ساختمان جاگذاری شوند زیرا میلگرد گذاری اشتباه می تواند سبب خرابی های سازه ای شود و کل فرایند بتن ریزی را ناکارآمد کند. اطراف آرماتورها معمولا فضای کوچکی در نظر گرفته می‌شود تا قالب‌های نگهداری بتن ریزی در آن قرار بگیرند. قالب ها باید به گونه ای طراحی شود که بارهای ساختمانی که در طول فرآیند بتن ریزی به آن وارد می شود که شامل وزن بتن تازه، وزن کارگران و اپراتورها و وزن ماشین آلات می شود را تحمل کند. برای قالب ها می توان از مواد مختلفی مانند چوب، فولاد و آلومینیوم استفاده کرد.

5. بتن ریزی

پس از قالب گذاری و آرماتوربندی، نوبت به ریختن بتن در بخش‌های مورد نظر ریخته می شود. از آنجا که این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است، رعایت نکات زیر ضروری می باشد.

1. بتن باید تا حد امکان نزدیک به موقعیت نهایی خود ریخته شود تا از جدا شدن آن جلوگیری شود.

2. از پخش و جابجایی بتن به صورت افقی باید جلوگیری شود.

3. بتن باید در لایه های یکنواخت ریخته شود و از تجمع آن در تپه های بزرگ یا لایه های شیبدار خودداری شود.

6. تراکم و تحکیم و پرداخت سطحی

پس از اجرای بتن ریزی باید آن را یک‌دست کنیم و مطمئن شویم که هوایی میان لایه‌های بتن وجود ندارد زیرا محبوس ماندن حباب های هوا در بتن می تواند منجر به کاهش 30 درصدی مقاومت شود. از این رو به منظور کاهش حباب های هوا، فرآیند تراکم انجام می شود تا با تقویت چسبندگی بین بتن و میلگردها، مقاومت نهایی بتن را افزایش دهیم. یکی از اقداماتی که پس از بتن ریزی باید انجام شود، ویبره کردن آن است. ویبره کردن به کاری گفته می‌شود که با استفاده از لرزاندن بتن کمک می‌کنند تا به خوبی در تمام قسمت‌ها پخش شود و جایی خالی نماند. ویبره کردن بتن‌های ساختمانی با دو روش انجام می گیرد. اگرضخامت بتن کمتر از ۱۵ سانتی‌متر باشد، معمولا از ماله‌ یا تخته ماله برای ویبره کردن استفاده می گردد. اما در ضخامت‌های بیشتر از این مقدار، باید سراغ ویبراتورهای مخصوص بتن ریزی رفت. این ویبراتورها می‌توانند لرزشی، فشاری یا ترکیبی از هردو حالت فشاری و لرزشی باشند. برای خشک شدن اولیه بتن حدود بیست و چهار ساعت زمان لازم است. با خشک شدن بتن در پی ساختمان، سقف ها و ستون ها قالب ها را از هم جدا می کنند. بتن پس از برداشتن قالب نیز نیاز به مراقبت دارد و معمولاً باید چند روز مرطوب نگه داشته شود تا از ترک خوردگی و آسیب های جبران ناپذیر جلوگیری شود.

 

نکته: ویبره کردن نامناسب منجر به کرموشدگی بتن می شود. آیا می دانید برای جلوگیری از کرمو شدن بتن چکار باید انجام بدهیم؟

بتن ریزی فونداسیون 

بتن ریزی فونداسیون یکی از مهم ترین قسمت های ساخت و ساز است و باید به صورت مستمر و در یک مرحله انجام شود زیرا در صورت عدم پیوستگی، مقاومت کلی سازه کاهش می یابد. قبل از شروع بتن ریزی در فونداسیون ساختمان، بستر پی باید با اجرای بتن مگر آماده و تنظیم شود. حداقل ضخامت بتن مگر به جز برای این منظور 10 سانتی متر است. پس از آرماتوربندی و قالب بندی، بتن ریزی انجام می شود. در صورت عدم نیاز به قالب بندی باید با استفاده از پوشش پلاستیکی و سایر روش های مشابه از جذب آب بتن توسط زمین در اطراف فونداسیون جلوگیری کرد. برای کنترل بتن ریزی برای فونداسیون رعایت نکات مهم زیر توصیه می شود:

1. به نوع سیمان و سنگدانه های بتن توجه کنید و انطباق آن را با بتن ساخته شده بررسی کنید.

2. اگر بتن مورد نیاز به صورت بتن آماده تهیه می شود، به زمان بارگیری و زمان تخلیه توجه کنید. این زمان نباید بیشتر از 60 دقیقه باشد.

3. در ابتدای بتن ریزی اغلب از شیره سیمان برای راه اندازی پمپ استفاده می شود. این شیره نباید داخل قالب ها ریخته شود.

4. بتن را در لایه های 30 سانتی متری ویبره کنید تا به تراکم مطلوب برسد و دانه بندی آن به هم نخورد.

بتن ریزی ستون

بتن ریزی ستون ها یکی از مراحل اصلی در ساخت سازه های بتنی می باشد. ستون های موجود در ساختمان وظیفه انتقال بار طبقات بالایی خود را به فونداسیون یا سقف زیرین خود بر عهده دارند. بهتر است ارتفاع ریزش بتن هنگام بتن ریزی ستون ها از 1.2 متر بیشتر نباشد زیرا باعث جدا شدن دانه بندی بتن می شود که باعث کاهش کیفیت بتن می شود. در ساختمان های با سازه بتنی ستون از میلگرد و بتن تشکیل شده است. بتن باید به گونه ای باشد که هنگام ریختن و قرار دادن حالت خمیری خود را حفظ کرده و به راحتی فضای بین میلگردها را پر کند. پس از این مرحله باید عملیات ویبره انجام شود. این کار توسط یک ویبراتور انجام می شود. برای خارج شدن حباب هوا از بتن بهتر است ویبره عمودی باشد و به آرامی از بتن خارج شود.

نکته: فاصله زمانی بین بتن ریزی دو لایه متوالی نباید بیش‌تر از 30 دقیقه (برای شرایط هوای معمولی) و 20 دقیقه (شرایط  بتن ریزی در هوای گرم) باشد.

نکته: استفاده از ویبراتور داخلی به منظور تراکم بتن ضروری است.

مهندس میرزایی: 09120682440

تعتبر الخرسانه من أکثر مواد البناء التی یصنعها الإنسان استخداماً فی العالم، وتحتل المرتبه الثانیه بعد الماء باعتبارها الماده الأکثر استخداماً على وجه الأرض. یتم الحصول على الخرسانه عن طریق خلط الأسمنت والماء والرکام وأحیاناً الإضافات بالنسب اللازمه، وتستخدم على نطاق واسع بسبب متانتها وقوتها العالیه. وتسمى عملیه الخلط وصبها فی المکان المطلوب بالخرسانه. تعتبر عملیه صب الخرسانه من أهم وأعقد خطوات الأساس. لتنفیذ خطوات الخرسانه، یجب أن یکون لدیک ما یکفی من الخبره لتتمکن من تنفیذ خطوات الخرسانه بسهوله. لأن تنفیذ الخرسانه القیاسیه یحمی المبنى الخاص بک من الزلازل. تذکر أن عملیه صب الخرسانه لا یمکن أن تکون ناجحه إلا إذا کانت تتطلب تخطیطًا جیدًا وإجراءات مناسبه.

صب الخرسانه؟

تشیر الخرسانه إلى عملیه صب الخرسانه فی موقع المشروع، أو بمعنى آخر تعنی صب الخرسانه فی المکان الذی یتم فیه تنفیذ السقف والأرضیه والأساس وغیرها. فی الأساس تتم الخرسانه داخل القوالب، وبعد صب الخرسانه یتم فصل القوالب عنها وحفظها من الخرسانه حتى تصل إلى 100%. تتم الخرسانه (الخرسانه) بهدف تقویه المبنى وأجزاء مثل الأساس وسقف المبانی والأعمده تحتاج إلى الخرسانه. تختلف عملیه صب الخرسانه حسب المناخ والظروف الجویه. بشکل عام، للخرسانه خطوات سنناقشها أدناه.

بناء السقیفه الخرسانیه

أنواع الخرسانه

لخرسانه المبنى أنواع مختلفه، منها الخرسانه بالمالج الفراشه، والمالج الیدوی، والخرسانه بالمضخه الأرضیه، ومضخه الهواء، وغیرها.

1. الخرسانه باستخدام مجرفه الفراشه

فی الوقت الحاضر، ونظراً لسهوله العمل وزیاده الجوده وخفض سعر الأرضیات الخرسانیه، یتم استخدام أجهزه مثل المسجات الفراشیه أو المسجات الکهربائیه. تعتبر الخرسانه باستخدام المالج الفراشی أقل تکلفه من المالج الیدوی وتجعل نسیج الخرسانه أقوى وأکثر کثافه.

2. صب الخرسانه بالمضخه الأرضیه

تعد الخرسانه بمضخه أرضیه واحده من أکثر الأنواع شیوعًا فی إیران، وهی فعاله جدًا من حیث التکلفه بسبب تقلیل العماله وزیاده سرعه صب الخرسانه. فی هذا النوع من الطریقه یتم ترکیب جهاز ضخ الخرسانه فی موقع المشروع ومن ثم یتم نقل الخرسانه إلى مکان القوالب عن طریق توصیل الأنابیب أو الخراطیم بجهاز الضخ. هذا النوع من طریقه التنفیذ مناسب جدًا لمساحات الورش الصغیره.

3. صب الخرسانه بمضخه الهواء

یتم استخدام الخرسانه بمضخه الهواء فی المبانی الشاهقه والأساسات الضخمه والأسطح التی یتعذر الوصول إلیها وما إلى ذلک. یتم تثبیت هذه الأنواع من المضخات على هیکل الشاحنات والمقطورات. تتم عملیه نقل الخرسانه فی مضخات الهواء باستخدام أنابیب نقل مثبته على أذرع الماکینه القابله للطی. یتم فتح وإغلاق هذه الأذرع المیکانیکیه بواسطه الرافعات الهیدرولیکیه.

مبادئ الخرسانه

1. من الضروری استخدام مسارات خاصه للخرسانه، حیث یجب ألا یزید ارتفاع ماکینه الخرسانه الدقیقه والموقع المرغوب فیه عن 1 متر.

2. لا ینبغی أن یتم صب الخرسانه تحت أشعه الشمس المباشره. ومن الأفضل عدم القیام بذلک فی منتصف النهار والتحکم فی درجه الحراره أقل من 32 درجه مئویه.

ملحوظه: وفقًا للوائح البناء الوطنیه، تتراوح درجه الحراره الدنیا والقصوى القیاسیه للخرسانه بین 16 و32 درجه مئویه.

3. للحفاظ على رطوبه سطح الخرسانه، یمکنک استخدام الأکیاس والحصیر وحتى الثلج. ولکن الشیء المهم هو أن استخدام الکثیر من الثلج یزید من ماء الملاط ویجعله ضعیفًا.

4. ابعاده عن الأمطار الغزیره عند صب الخرسانه. تؤدی الأمطار الغزیره وتأثیرها على سطح الخرسانه المصبوبه حدیثًا إلى إتلافها وتقلیل قوه المبنى عن طریق غسل الأسمنت.

5. قدر الإمکان اختیار المکان الذی یتم فیه عمل الخلطه والمکان الذی تتم فیه الخرسانه، لأنه أثناء صب الخرسانه یجب أن یکون المونه فی حاله لصق حتى یتمکن من اختراق الفراغ الموجود بین حدید التسلیح بسهوله وتغطیتها. .

6. استخدام الهزاز فی الخرسانه ضروره لدمک الخرسانه. لا یمکن استخدام الهزازات إلا إذا کانت الخرسانه نفسها کثیفه. یجب أن تتم خطوه اهتزاز الخرسانه فی حوالی دقیقه واحده، وفی نفس الدقیقه یجب أن یتم نشر الخرسانه بالکامل فی جمیع الأجزاء. إذا تم اهتزاز الخرسانه أکثر من اللازم، فإنها تتسبب فی صعود الحبیبات الصغیره إلى السطح والحبیبات الکبیره إلى الأرض.

7. انتبه إلى جوده الخرسانه ونضارتها. إن استخدام بقایا الخرسانه من المشاریع السابقه هو خطأ لا یمکن إصلاحه.

8. الخطأ الآخر الذی یجب تجنبه هو إیقاف عملیه صب الخرسانه. مع الأخذ فی الاعتبار أنه کلما مر الوقت، أصبحت الخرسانه أکثر صلابه؛ إذا تم وضع ملاط ​​جدید علیه، فسیکون ذو نوعیه ردیئه.

أهم الإجراءات قبل البدء فی عملیه الخرسانه
التحکم فی کیفیه إغلاق التجهیزات
التحکم فی قطر وعدد ومسافه التعزیزات
العض تحت التعزیزات وبجوارها
نظافه السطح الخرسانی والقوالب وقضبان التسلیح
السیطره على المحور إلى مسافات المحور
التحکم فی الأبعاد والأساس والشناج
التحقق من عمودیه مسامیر التثبیت
التحکم فی مسافه مسمار التثبیت
التحکم فی المستوى على الخرسانه

 

خطوات الخرسانه

1. تصنیف وخلط الخرسانه

خلط الخرسانه هو الخطوه الأولى فی عملیه صب الخرسانه والتی یتم فیها قیاس کمیه المواد اللازمه لتحضیر الخرسانه مثل الأسمنت والرمل والرکام وغیرها. الغرض من خلط الخرسانه هو قیاس کمیه المواد اللازمه لعملیه الخرسانه، والتی تتم عن طریق طریقتین لتصنیف الحجم والوزن. فی الفئه الحجمیه تکون کمیه قیاس المواد الخرسانیه هی الحجم، وفی فئه الوزن هذه الکمیه هی الوزن. الخلط حسب وزن الخرسانه هو الطریقه المفضله الیوم لمواد الخلط، وبالنسبه لجمیع المشاریع الهامه، یتم تطبیق تصنیف الوزن فقط.فی الخلط الحجمی، یتم قیاس الخرسانه بحجم المواد. وبالتالی، فهو أقل دقه. خلط الحجم
tuetabar alkhirsanat min ‘akthar mawadi albina’ alati yasnaeuha al’iinsan astkhdamaan fi alealami, watahtalu almartabat althaaniat baed alma’ biaietibariha almadat al’akthar astkhdamaan ealaa wajh al’arda. yatimu alhusul ealaa alkhirsanat ean tariq khalt al’asmant walma’ walrukam wahyanaan al’iidafat bialnisab allaazimati, watustakhdam ealaa nitaq wasie bisabab matanatiha waquatiha alealiati. watusamaa eamaliat alkhalt wasabuha fi almakan almatlub bialkhursana. tuetabir eamaliat sabi alkhursanat min ‘ahami wa’aeqad khutuat al’asasi. litanfidh khatawat alkhursanati, yajib ‘an yakun ladayk ma yakfi min alkhibrat litatamakan min tanfidh khatawat alkhirsanat bisuhulatin. li’ana tanfidh alkhirsanat alqiasiat yahmi almabnaa alkhasa bik min alzalazil. tudhkir ‘ana eamaliat sabi alkhursanat la yumkin ‘an takun najihatan ‘iilaa ‘iidha kanat tatatalab tkhtytan jydan wa’iijra’at munasibatan.
sabu alkhirsanati?
tushir alkhirsanat ‘iilaa eamaliat sabi alkharsanat fi mawqie almashruei, ‘aw bimaenaa akhar taeni saba alkhirsanat fi almakan aladhi yatimu fih tanfidh alsaqf wal’ardiat wal’asas waghayriha. fi al’asas tatimu alkhirsanat dakhil alqawaliba, wabaed sabi alkhursanat yatimu fasl alqawalib eanha wahifzuha min alkhursanat hataa tasil ‘iilaa 100%. tatimu alkhirsana (alkhirsana) bihadaf taqwiat almabnaa wa’ajza’ mithl al’asas wasaqf almabani wal’aemidat tahtaj ‘iilaa alkhursana. takhtalif eamaliat sabi alkhirsanat hasab almunakh walzuruf aljawiyati. bishakl eami, lilkhursanat khatawat sanunaqishuha ‘adnahu.
bina’ alsaqifat alkharsania
‘anwae alkhirsana
likhirasanat almabnaa ‘anwae mukhtalifatun, minha alkhirsanat bialmalaj alfarashati, walmalij alydwi, walkhirsanat bialmidakhat al’ardiati, wamidakhat alhawa’i, waghayruha.
1. alkhirsaanat biastikhdam majrafat alfarasha
fi alwaqt alhadira, wnzraan lisuhulat aleamal waziadat aljawdat wakhafd sier al’ardiaat alkharsaniati, yatimu aistikhdam ‘ajhizat mithl almasajaat alfirashiat ‘aw almasajaat alkahrabayiyati. tuetabar alkhirsanat biaistikhdam almalaj alfirashii ‘aqala taklifat min almalaj alyadawii watajeal nasij alkhirsanat ‘aqwaa wa’akthar kathafatin.
2. saba alkhirsanat bialmidakhat al’ardia
tueadu alkhirsanat bimidakhat ‘ardiat wahidat min ‘akthar al’anwae shywean fi ‘iiran, wahi faeaalat jdan min hayth altaklifat bisabab taqlil aleamalat waziadat sureat sabi alkhursana. fi hadha alnawe min altariqat yatimu tarkib jihaz dakhi alkhursanat fi mawqie almashrue wamin thama yatimu naql alkhirsanat ‘iilaa makan alqawalib ean tariq tawsil al’anabib ‘aw alkharatim bijihaz aldakh. hadha alnawe min tariqat altanfidh munasib jdan limisahat alwirash alsaghirati.
3. saba alkhirsanat bimidakhat alhawa’
yatimu astikhdam alkhirsanat bimidakhat alhawa’ fi almabani alshaahiqat wal’asasat aldakhmat wal’astah alati yataeadhar alwusul ‘iilayha wama ‘iilaa dhalika. yatimu tathbit hadhih al’anwae min almidakhaat ealaa haykal alshaahinat walmaqturati. tatimu eamaliat naql alkhirsanat fi midakhaat alhawa’ biaistikhdam ‘anabib naql muthabitat ealaa ‘adhrue almakinat alqabilat liltayi. yatimu fath wa’iighlaq hadhih al’adhrue almikanikiat biwasitat alraafieat alhaydrulykyti.
mabadi alkhirsana
1. min aldarurii aistikhdam masarat khasat lilkharsanat, hayth yajib ‘alaa yazid airtifae makinat alkhursanat aldaqiqat walmawqie almarghub fih ean 1 mitra.
2. la yanbaghi ‘an yatima sabu alkhursanat taht ‘ashieat alshams almubashirati. wamin al’afdal eadam alqiam bidhalik fi muntasaf alnahar waltahakum fi darajat alhararat ‘aqala min 32 darajat miawiatin.
malhuzatun: wfqan lilawayih albanaa’ alwataniati, tatarawah darajat alhararat aldunya walquswaa alqiasiat lilkharsanat bayn 16 wa32 darajat miawiati.
3. lilhifaz ealaa rutubat sath alkhursanati, yumkinuk astikhdam al’akyas walhasir wahataa althalja. walakina alshay’ almuhima hu ‘ana aistikhdam alkathir min althalj yazid min ma’ almilat wayajealuh deyfan.
4. aibeadah ean al’amtar alghazirat eind sabi alkhirsanati. tuadiy al’amtar alghazirat watathiruha ealaa sath alkhursanat almasbubat hdythan ‘iilaa ‘iitlafiha wataqlil quat almabnaa ean tariq ghusl al’asmanti.
5. qadr al’iimkan aikhtiar almakan aladhi yatimu fih eamal alkhaltat walmakan aladhi tatimu fih alkhirsanatu, li’anah ‘athna’ sabi alkhursanat yajib ‘an yakun almunat fi halat lisaq hataa yatamakan min aikhtiraq alfaragh almawjud bayn hadid altaslih bisuhulat wataghtiatiha. .
6. aistikhdam alhazaz fi alkhursanat daruratan lidamik alkhirsanat. la yumkin aistikhdam alhazazat ‘iilaa ‘iidha kanat alkhirsanat nafsuha kathifatan. yajib ‘an tatima khatwat aihtizaz alkhirsanat fi hawalay daqiqat wahidatin, wafi nafs aldaqiqat yajib ‘an yatima nashr alkhirsanat bialkamil fi jamie al’ajza’i. ‘iidha tama aihtizaz alkhirsanat ‘akthar min allaazim, fa’iinaha tatasabab fi sueud alhubaybat alsaghirat ‘iilaa alsath walhubaybat alkabirat ‘iilaa al’arda.
7. antabih ‘iilaa jawdat alkharsanat wanadartiha. ‘iina astikhdam baqaya alkhirsanat min almasharie alsaabiqat hu khata la yumkin ‘iislahuhu.
8. alkhata alakhir aladhi yajib tajanubuh hu ‘iiqaf eamaliat sabi alkhirsanati. mae al’akhdh fi alaietibar ‘anah kulama mara alwaqtu, ‘asbahat alkhirsanat ‘akthar salabatin; ‘iidha tama wade milat ​​jdid ealayhi, fasayakun dhu naweiat radiyatin.
‘ahamu al’iijra’at qabl albad’ fi eamaliat alkhirsana
altahakum fi kayfiat ‘iighlaq altajhizat
altahakum fi qatar waeadad wamasafat altaezizat
aleadu taht altaezizat wabijiwariha
nazafat alsath alkharsanii walqawalib waqudban altaslih
alsaytarat ealaa almihwar ‘iilaa masafat almihwar
altahakum fi al’abead wal’asas walshinaj
altahaquq min eamudiat masamir altathbit
altahakum fi masafat mismar altathbit
altahakum fi almustawaa ealaa alkhirsana
khutuat alkhirsana
1. tasnif wakhalt alkhirsana
khalt alkhursanat hu alkhatwat al’uwlaa fi eamaliat sabi alkharsanat walati yatimu fiha qias kamiyat almawadi allaazimat litahdir alkhirsanat mithl al’asmant walraml walrukam waghayriha. algharad min khalt alkhirsanat hu qias kamiyat almawadi allaazimat lieamaliat alkhursanat, walati tatimu ean tariq tariqatayn litasnif alhajm walwazni. fi alfiat alhajmiat takun kamiyatan qias almawadi alkharsaniat hi alhajmu, wafi fiat alwazn hadhih alkamiyat hi alwazna. alkhalt hasab wazn alkhursanat hu altariqat almufadalat alyawm limawadi alkhalta, wabialnisbat lijamie almasharie alhamati, yatimu tatbiq tasnif alwazn faqut.fay alkhalt alhajmi, yatimu qias alkhirsanat bihajm almawadi. wabialtaali, fahu ‘aqalu diqati. khalt alhajm
Show more

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *